Dit weekend 1e overwinning voor Pidcock? "Namen leunt aan bij mountainbiken"

  Kan Pidcock dit weekend een eerste keer zijn armen in de lucht steken?

  Met een zevende plaats in Boom en een derde plek in Val di Sole is Tom Pidcock bezig aan een gestage opmars in het veld. "Ik voel me beter dan verwacht", zegt hij. "Ik kijk echt uit naar de dubbel dit weekend." Kan de Brit in Rucphen of Namen zijn eerste overwinning van het seizoen halen?

  Na een stage in Mallorca en de wedstrijd in Val di Sole, vertoeft Tom Pidcock opnieuw in België. Hij traint samen met trainer Kurt Bogaerts in aanloop naar de Wereldbekerwedstrijden in Rucphen (18/12) en Namen (19/12) dit weekend.  

   

  "De wedstrijd in Rucphen is nieuw voor mij", vertelt Pidcock. "Ik ken het parcours niet, maar gisteren heb ik wel de videobeelden van enkele vroegere crossen bekeken. Het wordt zeker een nieuwe ervaring."   

   

  In Namen krijgt de Brit wellicht een parcours dat hem beter past. "Namen is een van mijn meest favoriete wedstrijden van het seizoen. Ik won er ook al drie keer bij de jeugd, alleen bij de profs lukte het nog niet. Misschien komt daar zondag verandering in."      

  Het parcours in Namen leunt wat aan bij het mountainbiken. 

  Tom Pidcock

  "De hoogtemeters en de technische uitdaging spreken me daar enorm aan. Het is allemaal een beetje extremer dan in de andere crossen. Het leunt zelfs wat aan bij het mountainbiken."

   

  "En dan is er nog de omgeving. Die is te vergelijken met de bossen in Engeland, zelfs de modder voelt een beetje Brits aan."

  Pidcock glibberde in Val di Sole naar de derde plaats.

  "(W)outstanding"

  Pidcock wist nog niet te winnen dit seizoen. In zijn twee eerdere wedstrijden werd hij zevende en derde. Dit weekend krijgt de Brit alvast een uitgelezen kans om een eerste keer te zegevieren.  Hij vindt tijdens de tweedaagse namelijk één obstakel (genaamd: Wout van Aert) minder op zijn pad.

   

  "Dat is jammer, want ik kijk er echt naar uit om te strijden tegen hem", zegt hij nog. "Wout was echt outstanding de voorbije crossen, mijn piek moet nog komen. Ik voel me elk weekend sterker worden en ben momenteel eigenlijk beter dan verwacht." 

   

  "Vorig jaar in Tabor eindigde ik in mijn eerste Wereldbekerwedstrijd nog als zeventiende.  Dit jaar opende ik het seizoen met een zevende plek in Boom. Ik hoop dat ik me dit weekend nog meer kan laten zien."    

  Lees ook: