Clement ziet "beste Vanaken ooit" en hoopt op applaus voor Refaelov

  Kort en bondig. Zo verliep de ultieme vooruitblik van Philippe Clement op Club Brugge - Anderlecht. De coach gaf wel een applausje aan sterkhouder Hans Vanaken en hoopt dat oude bekende Lior Refaelov zondag hetzelfde krijgt: "Die traditie bestaat in Engeland, dan moet dat ook bij ons kunnen."

  Een persconferentie zegt soms veel over de situatie bij een club. Nog niet zo lang geleden moest Philippe Clement meer dan een handvol lastige vragen pareren op zijn praatjes met de pers, maar op basis van de korte babbel voor de topper tegen Anderlecht lijkt de rust teruggekeerd.

   

  De trainer lachte breed toen hij hoorde dat Vincent Kompany een honderdtal kilometer verderop "niet geïnteresseerd is in een punt". "Dan wordt het een mooie match vol spektakel", concludeerde Clement, wiens meest uitgebreide antwoord een lofzang voor Hans Vanaken was.

   

  "Hij is minder de stille motor dan vroeger", merkt de coach. "Hans begint meer en meer te praten. Ik vind dat hij de voorbije maanden nog een stap verder staat dan vroeger. Ik ken hem al heel lang: wel, dit is de beste Hans Vanaken ooit. Hij heeft nog meer ervaring, is nog belangrijker voor de ploeg geworden in zijn geheel. Zijn Champions League-campagne was zijn beste ooit."

  Ik hoop dat Lior applaus zal krijgen van onze fans.

  Philippe Clement

  Die Europese duels waren volgens Clement overigens één van de hoofdoorzaken van de mindere prestaties. "Want zo'n campagne kost veel energie. Fysiek én mentaal. Zeker wanneer je in een groep des doods terechtkomt, wegen zulke inspanningen nog zwaarder door."

  Sowieso in de spotlights zondag is Lior Refaelov. De voormalige publiekslieveling van blauw-zwart keert voor het eerst terug naar Jan Breydel... als speler van Anderlecht.

   

  "Maar ik hoop dat Lior applaus zal krijgen van onze fans", benadrukte Clement. "Die traditie bestaat in Engeland, dan moet dat ook bij ons kunnen."

  Het meest iconische Refaelov bij Club Brugge: zijn goal in de bekerfinale tegen Anderlecht.

  Bekijk de volledige persconferentie van Clement