Opluchting bij City: Guardiola test negatief en reist mee naar Newcastle

    Pep Guardiola legde een negatieve PCR-test af en zit dit weekend gewoon op de bank.

    Pep Guardiola zal zondag op de bank zitten wanneer Manchester City op bezoek gaat bij Newcastle. Na een onduidelijke sneltest werd gevreesd voor een coronabesmetting bij de Catalaan, maar een negatieve PCR-test zorgde voor uitsluitsel.

    Manchester City-coach Pep Guardiola had eerder op de dag zijn wekelijkse persconferentie moeten annuleren nadat een sneltest een onduidelijk resultaat gaf. Op die sneltest volgde een PCR-test, maar die kwam uiteindelijk negatief terug.

    Bij Manchester City is de opluchting alvast groot. Het coronavirus heeft de Premier League namelijk opnieuw helemaal in zijn greep en dat leidde al tot uitgestelde wedstrijden.

    City staat momenteel aan kop in de Premier League met een punt voorsprong op Liverpool. De partij van de Citizens is een van de vijf die voorlopig nog plaatsvinden dit weekend. Vijf andere competitieduels werden al uitgesteld door corona-uitbraken bij verschillende clubs.