Bruno Venanzi heeft onderhoud met Standard-fans en sluit verkoop niet uit

  Standard-voorzitter Bruno Venanzi heeft donderdagavond enkele supporters ontmoet tijdens een extra bijeenkomst van de Famille des  Rouches, de overkoepelende supportersfederatie van Standard. Standard maakte het nieuws zelf bekend.

  De financiële en sportieve problemen sudderen al lang bij Standard. In de thuiswedstrijd tegen Charleroi kwamen de frustraties bij vele fans boven. Enkele hooligans gingen over de schreef en bestormden het veld. 

   

  Voorzitter Venanzi staat onder druk en besefte dat het een moment was om met de fans te communiceren. Venanzi en de fans zaten samen om verschillende onderwerpen te bespreken. 

   

  Het ging onder meer over de afgelaste wedstrijd tegen Beerschot, enkele lopende rechtszaken, de supportersprotesten, de sancties van de club tegenover een aantal supporters, de financiële situatie van de club, de zoektocht naar nieuwe investeerders, de sportieve situatie van de club en het immobiliënproject achter het stadion. 

   

  "De gesprekken verliepen constructief en respectvol", aldus Standard.

   

  Volgens de krant La Dernière Heure zou Venanzi hebben aangegeven dat hij niet langer alleen de club wil leiden. Daarom zoekt hij naar nieuwe investeerders. Hij zou zelfs de deur niet helemaal sluiten voor een verkoop van de club. 

   

  Vijf kandidaten zouden zich hebben gemeld, drie van hen deden ook al een bod op de club. Een beslissing wordt verwacht voor 1 februari.