Ga naar de inhoud

Bart Swings schaatst zich naar 12e plek op wereldranglijst aller tijden

 vr 17 december 2021 17:07
Bart Swings presteerde sterk tijdens de wereldbekerwedstrijden in Noord-Amerika.

Bart Swings heeft zijn naam nog wat steviger in de geschiedenis van de schaatssport gegraveerd. Na de wereldbekerwedstrijden in Noord-Amerika is onze landgenoot namelijk opgeklommen tot de 12e plek op de wereldranglijst aller tijden.

Het gaat Bart Swings momenteel voor de wind. De 30-jarige schaatser verkeert in bloedvorm en verbeterde in Salt Lake City zijn 4 jaar oude Belgische record op de 5.000 meter (6'08"76).

Een prestatie waardoor de schaatser ondertussen naar de 12e plek is gesprongen op de ranglijst van beste schaatsers aller tijden. De Belg wipt zo over de gestopte schaatsers Enrico Fabris en Douwe de Vries.

Op de ranglijst worden de prestaties op de klassieke afstanden (500, 1.500, 5.000 en 10.000 meter) herleid tot 500 metertijden en vervolgens bij elkaar geteld. De huidige leider is de Nederlander Patrick  Roest.

Lees ook: