Ga naar de inhoud

Radja Nainggolan kent straf voor verkeersovertreding: 4 maanden rijverbod

Radja Nainggolan was nog maar enkele dagen getransfereerd naar Antwerp, toen de politie hem staande hield.

De politierechtbank heeft Antwerp-speler Radja Nainggolan veroordeeld tot 7 maanden rijverbod, waarvan 4 maanden effectief, en 3.200 euro boete. De Antwerpse politie had hem afgelopen zomer tegengehouden na een snelheidsovertreding, enkele dagen na zijn transfer van Cagliari.

Nainggolan werd eind augustus op de Antwerpse Scheldekaaien 's avonds laat staande gehouden door de politie, nadat hij met zijn auto aan hoge snelheid een ander voertuig had ingehaald en daarbij een volle witte lijn had overschreden.

Volgens de politie reed hij met een - gecorrigeerde - snelheid van 106 km/u. De voetballer bleek ook licht onder invloed van alcohol. Omdat Nainggolan op beide vlakken niet aan zijn proefstuk toe is, had de procureur een jaar rijverbod gevorderd.

Zijn advocaat had de precies gemeten snelheid in twijfel getrokken. "In het proces-verbaal zwaait de politie met snelheden tot 120 km/u. Mijn cliënt geeft toe dat hij iets te snel gereden heeft, maar nooit aan die snelheden."

 

"De rechter heeft nu geoordeeld dat er inderdaad geen enkele zekerheid bestaat over de precieze snelheid en houdt het in het vonnis op een onaangepaste snelheid", zegt meester Omar Souidi. "Gezien de fors hogere strafeis ben ik uiteraard tevreden. Voor de feiten die Radja bekent, werd een constructieve straf opgelegd."