Beerschot wil 0-3-forfaitzege na uitgestelde match tegen Standard

  Standard en Beerschot konden gisteren een avondje uitblazen want de wedstrijd die gepland stond tussen de twee ploegen werd afgeblazen. De reden was een politiestaking in Luik. Burgemeester De Meyer besloot daardoor de match te verbieden. Beerschot zegt nu dat het, volgens het bondsreglement, recht heeft op een 0-3-zege.

  Om 9 uur zou de bal gisterenavond gerold moeten hebben in het duel tussen Standard en Beerschot. Maar door een politiestaking in Luik besliste de burgemeester van de Waalse stad om de partij te verbieden.

   

  Voorlopig werd gedacht aan uitstel en werd er gekeken naar een nieuwe datum, maar volgens Beerschot is in deze situatie een forfaitzege de enige juiste oplossing.

   

  "We ontvingen om 18.30 uur een communicatie van de KBVB dat de wedstrijd verboden werd. We leiden af dat die beslissing genomen werd door de overheid. En dit op minder dan drie uur voor de aftrap", klinkt het in een communiqué.

   

  "Volgens het bondsreglement worden zulke situaties gelijkgesteld met een forfait. Omdat het over een verbod van de overheid gaat, is de forfaitscore volgens het reglement vastgelegd op 0-3."

   

  De club heeft de Pro League, de KBVB en Standard op de hoogte gebracht van haar standpunt en wacht nu af. Beerschot zou de driepunter alleszins goed kunnen gebruiken. Het staat nog steeds helemaal onderaan met amper 9 punten.