Tadej Pogacar maakt volgend jaar zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen

  In de Strade Bianche bewees Pogacar al dat hij goed uit de voeten kan op onverharde wegen.

  Op zijn 23e zal Tadej Pogacar volgend seizoen voor het eerst te bewonderen zijn in de Ronde van Vlaanderen. Zijn team UAE bevestigde aan onze redactie dat de tweevoudige Tour-winnaar ook zijn kans waagt in Milaan-Sanremo.

  "Tadej Pogacar kan goed op kasseien rijden. Als hij start in de Ronde van Vlaanderen, wil hij meestrijden met de besten."

   

  Dat waren de woorden van zijn ex-ploegmaat Jasper Philipsen, toen in juli 2020 bekendgeraakte dat Pogacar voor het eerst de Ronde van Vlaanderen zou rijden. Vlaanderens Mooiste vond toen uitzonderlijk in het najaar plaats.

   

  Maar na een memorabele eerste eindzege in de Tour zei de jonge Sloveen in datzelfde jaar vermoeid af voor de Ronde van Vlaanderen.

  Anderhalf jaar later zal Pogacar dus wel voor het eerst meestrijden op de Oude Kwaremont en de Paterberg. 

   

  Onbekend terrein zijn de Vlaamse heuvels niet voor de Sloveense alleskunner, die in 2018 vijftiende eindigde in de Ronde van Vlaanderen voor beloften. 

   

  Met Fabio Baldato (2e in de Ronde van Vlaanderen van 1995 en 1996) heeft Pogacar bovendien een ploegleider met tonnen ervaring en tactisch vernuft in de Vlaamse koersen.

  4 Monumenten

  Op de erelijst van tweevoudig Tourwinnaar Pogacar prijken sinds dit jaar ook 2 Monumenten: Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije.

   

  Beide klassiekers staan ook volgend jaar op zijn programma. Met de Ronde van Vlaanderen en ook Milaan-Sanremo zal Pogacar dus in 4 Monumenten zijn opwachting maken. 

  BEKIJK: Pogacar wint razend spannende Luik-Bastenaken-Luik