Sergio Agüero neemt afscheid: "Moeilijke beslissing, maar voor mijn gezondheid"

  Sergio Agüero neemt afscheid naast clubvoorzitter Joan Laporta.

  Wat al even in de lucht hing, is nu officieel: Sergio Agüero (33) moet noodgedwongen stoppen als profvoetballer. De Argentijn sukkelde de laatste maanden met hartproblemen en nam vandaag afscheid van FC Barcelona in een emotionele persconferentie: "Ik deed alles wat ik kon, maar er bleef geen hoop over voor een terugkeer."

  Flashback naar eind oktober. Tijdens de match tegen Deportivo Alaves werd Sergio Agüero  kort voor de rust gewisseld met ademhalings- en hartproblemen. Meteen ook het einde van zijn - korte - loopbaan bij FC Barcelona... en als speler.

   

  Het behandeltraject van 3 maanden, dat de 33-jarige spits opnieuw speelklaar zou krijgen, sloeg niet goed aan. Dus rest de Argentijn geen andere optie. De voetbalschoenen hangt hij aan de haak. Een gedwongen keuze die Agüero erg raakt.

  Ik ben erg gelukkig met de carrière die ik had, maar nu neem ik afscheid.

  Sergio Agüero

  "Ik heb beslist om te stoppen met voetbal", opende een tot tranen toe bewogen Agüero. "Het is een erg moeilijk moment, maar het is een beslissing die belangrijk is voor mijn gezondheid."


  "De medische staf heeft me zo goed mogelijk verzorgd, maar een week geleden moest ik toch de beslissing nemen. Ik deed alles wat ik kon, maar er bleef geen hoop over voor een terugkeer."


  "Ik ben erg gelukkig met de carrière die ik had, maar nu neem ik afscheid. Ik had nooit durven dromen dat ik in Europa zou mogen spelen. Ik bedank Atlético, Manchester City en Barcelona voor het vertrouwen dat ze in mij hadden."


  "Doorheen mijn carrière heb ik altijd het beste van mezelf gegeven. Nu kan ik alleen de mensen rondom me bedanken voor de jarenlange steun."

  Agüero kan zijn tranen niet bedwingen: