Vincent Kompany ziet vooruitgang: "Beetje bij beetje bouwen we stabiliteit in"

  Vincent Kompany is een tevreden trainer.

  Anderlecht pakte gisteren zijn 4e overwinning op rij in de Jupiler Pro League. Die reeks geeft paars-wit de kans om met vertrouwen af te reizen naar Brugge zondag. Daar wil trainer Vincent Kompany verder bouwen aan de weg naar de top: "We gaan naar Brugge met de ambitie om te winnen."

  "Beetje bij beetje meer stabiliteit"

  "We waren op de afspraak", blikt een tevreden Vincent Kompany terug op de 2-0-overwinning tegen STVV. 

   

  "In de eerste helft pikten we het ritme niet op van de wedstrijd tegen Seraing, maar we bleven kalm en creëerden meer in de tweede helft. We hadden meer kunnen scoren vandaag."

   

  RSCA wint wel, maar vlot scoren doet de ploeg van Kompany nog niet. "Beetje bij beetje bouwen we meer stabiliteit in de ploeg.De jongens moeten zichzelf belonen. Ze maken nog niet al onze kansen af, maar dat is een kwestie van automatismen en van tijd."

  We willen uitstralen dat we ook een topploeg zijn.

  Vincent Kompany

  Kijkt de T1 van Anderlecht met vertrouwen uit naar de confrontatie met Club zondag? "Vorig seizoen zei ik dat we naar het einde van de competitie zouden groeien. Ik geloof nog steeds dat deze ploeg veel progressiemarge heeft." 

   

  "We kijken altijd uit naar een wedstrijd in Brugge en hebben de ambitie om te winnen. Club kan heel wat kwaliteit op de mat brengen. We willen uitstralen dat we ook een topploeg zijn."


  Al is Kompany er zich van bewust dat het geen makkelijke opdracht wordt voor zijn jonge ploeg, tegen de landskampioen. "Het is aan ons om onze kwaliteiten te tonen in Brugge. Om er een resultaat te halen, moeten de jongens er 100% voor gaan. Maar daar twijfel ik niet aan", besluit hij. 

  Lees ook: