Intermarché-Wanty-Gobert trekt Belgische juniorenkampioen en talentrijke Est aan

  Dries De Pooter (links) en Madis Mihkels (rechts) tekenen een contract bij Intermarché-Wanty-Gobert.

  Dries De Pooter (19) en de Est Madis Mihkels (18) hebben een profcontract bij Intermarché-Wanty-Gobert getekend tot en met 2024. Vooraleer ze hun debuut bij de profs maken, zullen de jonge talenten respectievelijk in de kleuren van Hagens Berman Axeon en Team Ampler-Tartu2024 Team koersen in 2022.

  Beide renners zijn erg jong, maar daarom niet onbekend. Dries De Pooter werd de Belgische juniorenkampioen in 2020. Dat leverde hem een plekje als "stagiair" op bij Intermarché-Wanty-Gobert in 2021. 

   

  De Est Madis Mihkels toonde dit jaar op het WK in België met een 3e plaats in de wegrit bij de junioren wat hij in zijn mars heeft.

   

  "Met Dries De Pooter en Madis Mihkels hebben wij twee zeer talentvolle renners kunnen vastleggen", reageert Performance Manager Aike Visbeek opgetogen. 

   

  "Hun resultaten toonden hun capaciteiten aan", klinkt het bij de ploeg. "Bovendien overtuigden onze contacten ons van hun progressiemogelijkheden."

   

  "Tijdens zijn stageperiode maakte Dries op klassiek terrein een zeer goede indruk. Net als bij de jonge Belg, zien we een groot potentieel in Madis. Hij blonk uit in fysieke testen en heeft zijn groot talent met resultaten op de Europese en Wereldkampioenschappen bevestigd."

  Mihkels (rechts) pakte brons op het WK voor junioren in ons land.