Eindelijk: Stephen Curry heeft het record van driepunters in de NBA beet

  Stephen Curry in een innige omhelzing met zijn vader Dell, een ex-NBA-speler.

  Het zat er al een tijdje aan te komen en eindelijk is het gebeurd: Stephen Curry heeft het record van de meeste driepunters in de NBA overgenomen van Ray Allen. Het fenomeen van de Golden State Warriors zit nu aan 2.977 driepunters.

  Stephen Curry had het driepuntrecord van Ray Allen graag voor de eigen fans in San Francisco gebroken, maar met Allen, Reggie Miller en zijn eigen familie in de tribune in Madison Square Garden in New York was ook niet slecht.

   

  "Als ik het niet thuis kon doen, dan was dit zeker een fantastisch plan-B", glimlachte Curry. Curry gooide zijn 2.974e driepunter door de ring in het eerste quarter van de match tegen de New York Knicks. 

   

  Wat volgde was een lange pauze in de wedstrijd. Warriors-coach Steve Kerr vroeg een time-out aan en zo kon Curry het record vieren. Hij omhelsde zijn ouders, zijn ploegmaats en Ray Allen, die het record tien jaar in handen had.

   

  Curry zou het record voor meeste driepunters in de NBA wel eens lang op zijn naam hebben. Dit seizoen zit hij al aan 145 driepunters, niemand anders in de NBA maakte er meer dan 100. Per match maakt hij dit seizoen gemiddeld meer dan 5 driepunters.

   

  Golden State ging trouwens winnen in New York: 96-105. Voor de Knicks is het al de vierde nederlaag op een rij. Na een onverwacht topseizoen vorig seizoen, staat New York op een schamele 12e plaats in de Eastern Conference, niet genoeg voor een plaats in de play-offs.

  Bekijk het historische moment:

  De evolutie van het record

  Beluister de "Driepunter" in onze podcast Fichebak

  Stephen Curry, de driepuntrevolutie én Ray Allen kwamen uitgebreid aan bod in de "Driepunter" van onze podcast Fichebak. Luister hieronder naar die aflevering met Joris Brys en Dennis Xhaët.

  Alle uitslagen in de NBA van dinsdagnacht:

   

  • Brooklyn Nets - Toronto Raptors 131-129 (n.v.)
  • New York Knicks - Golden State Warriors 96-105
  • Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 107-111

  Ray Allen was in New York om Stephen Curry te feliciteren.

  Dé driepunter: Curry maakt zijn 2.974e driepunter in de NBA, een record.