Abdoulaye Seck 2 speeldagen geschorst "voor agressief en onbehoorlijk gedrag"

  Abdoulaye Seck ging door het lint tijdens de wedstrijd tegen Standard.

  Abdoulaye Seck wordt voor 2 dagen geschorst door het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) voor zijn woede-uitbarsting tegen Standard. De speler van Antwerp moet ook een boete betalen van 1.500 euro voor zijn "overdreven reactie".

  Abdoulaye Seck, Selim Amallah en Lawrence Visser. De 3 hoofdrolspelers van de bitsige confrontatie tijdense de wedstrijd Antwerp-Standard deden hun zegje in een zitting van het Disciplinair Comité.

   

  Veel wijzer werd het Comité niet. Seck werd geschorst voor de wedstrijden tegen Eupen (donderdag) en Genk (zondag). De verdediger had al een voorwaardelijke schorsing op z'n conto, dat worden nu 2 speeldagen.

   

  Daar legde de Senegalees zich ook bij neer: "Voor mij is dit incident afgehandeld. Ik aanvaard mijn straf, want mijn reactie was niet nodig." Antwerp kan wel nog in beroep gaan tegen de beslissing.

  Een profspeler heeft een voorbeeldfunctie voor duizenden mensen die de wedstrijd volgen in het stadion of op tv.

  Het Disciplinair Comité

  Het Disciplinair Comité besloot dat er geen racisme plaatsvond, maar betreurde ook dat de mist over het incident zelf niet is weggenomen. "Wat vaststaat, is dat Seck zich agressief en onbehoorlijk heeft gedragen tegenover andere spelers", klonk het in het vonnis. 

   

  "Hij verloor de zelfcontrole. Een profspeler heeft echter een voorbeeldfunctie. Duizenden mensen volgen zijn wedstrijd, in het stadion en op tv. En dus moet Seck zich in toom kunnen houden."

   

  "Door zijn woede de vrije loop te laten en zichtbaar de confrontatie op te zoeken, ontstond een geharrewar met duwen en trekken, wat gemakkelijk had kunnen escaleren of overslaan op de supporters. Die keerden zich volledig tegen de scheidsrechter, waardoor een serene spelleiding werd bemoeilijkt."

   

  "Het incident heeft ongetwijfeld bijgedragen tot de gespannen sfeer tussen de spelers van beide ploegen, wat op het einde van de 2e helft geleid heeft tot nieuwe incidenten", besloot het Comité.