Heeft Magnus Carlsen zijn laatste WK-match gespeeld? "Enkel Firouzja kan me nog motiveren"

  Magnus Carlsen versloeg vorige week Jan Nepomniasjtsj in de finale van het WK schaken.

  4 dagen na zijn 5e wereldtitel heeft schaakgrootmeester Magnus Carlsen het achterste van zijn tong laten zien over zijn toekomst. "De kans is groot dat zij die mij de volgende keer op het WK verwachten heel ontgoocheld zullen zijn", zegt de 31-jarige Noor.

  Magnus Carlsen kroonde zich vorige week voor de 5e keer tot wereldkampioen  schaken in de langste match uit de WK-geschiedenis. 

  De overwinning leverde Carlsen een pittige 1,2 miljoen dollar op. Een mooi bedrag, maar toch is Carlsen niet van plan om zijn titel volgend jaar te verdedigen.

   

  "Het WK was niet zo plezant", vertelde Carlsen in een podcast voor zijn sponsor Unibet. "Zij die denken dat ze me volgend jaar op het WK zullen terugzien, zouden wel eens heel ontgoocheld kunnen zijn."

  De 31-jarige wereldkampioen zegt dat enkel wonder boy Alireza Firouzja (een 18-jarige Fransman) hem op andere gedachten kan brengen. 

   

  "Het is realistisch dat ik Firouzja de volgende keer zal kruisen. Dat kan me motiveren om toch mijn wereldtitel te verdedigen."

  Alireza Firouzja is de coming man in de schaakwereld.