Van Holsbeeck kwam ook in opspraak Operatie Zero: Veljkovic sprak over dure shopping trips en Rolexen voor 43.500 euro

  Links Dejan Veljkovic op een archiefbeeld met Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck, rechts een foto uit de privécollectie van de makelaar tijdens één van de winkelbezoekjes.

  Neen, de zaak-Henrotay is niet dezelfde als Operatie Zero. Over dat laatste deed Dejan Veljkovic in de Pano van 14 december 2021 het verhaal uit de doeken van de dure winkelbezoekjes met de Anderlecht-manager. Vorige week raakte bekend dat Van Holsbeeck zich ook hier zal moeten verantwoorden voor de rechtbank. Lees hier wat Dejan Veljkovic hierover zei in Pano.

  Zwart geld en een shopping trip in Antwerpen

  "Dejan, jij bent de beste makelaar. Ik zal nooit vergeten wat jij voor mij gedaan hebt."

   

  Na de toptransfer van Milan Jovanovic naar Anderlecht is Dejan Veljkovic een graag geziene gast bij Herman Van Holsbeeck, op dat moment manager bij paars-wit. Te meer omdat de makelaar ook stukken van zijn commissie op een transfer moest delen met Van Holsbeeck.

   

  Zo ontving de sterke man van Anderlecht volgens Veljkovic 35.000 euro na de deal rond Dalibor Veselinovic en 50.000 euro bij de transfer van Milan Jovanovic, waarbij ook nog een vals scoutingcontract van 200.000 euro geconstrueerd zou zijn via Cyprus.

   

  Maar de "beloningen" waren niet enkel in zwart geld. Veljkovic vertelt hoe hij na de transfer van Ivan Obradovic een eerste keer ging shoppen met Van Holsbeeck. 

   

  "Hij was voorzichtig met geld bij een bepaalde collega", aldus Veljkovic. "Maar hij zei dat ik altijd mooi gekleed was en wilde dat ik hem eens trakteerde in de winkel. Ik heb Herman toen meegenomen naar Antwerpen. In de ene winkel kocht hij veel hemden, bij de andere kostuums. Voor een bedrag tussen de 10.000 en 20.000 euro."

   

  Op één van de kassatickets staan 19 hemden - allemaal met de initialen H.V.H.

  Rolexen van 43.500 euro

  Ook na de transfer van Sofiane Hanni wil Herman Van Holsbeeck een beloning in natura. Dit keer valt het oog van de Anderlecht-manager op het dure klokje rond de pols van Veljkovic.

   

  "Hij wilde ook eens een mooi horloge zoals ik", vertelt de makelaar in Pano. "Na een bepaalde tijd is hij naar Antwerpen gekomen met zijn vrouw. Hij heeft er toen eentje gekozen - een echte Rolex Everose Gold."

  Herman en zijn vrouw hebben van mij twee horloges cadeau gekregen met een totaalprijs van 43.500 euro.

  Ook Esmerelda, de vrouw van Van Holsbeeck, laat haar oog vallen op een uurwerk in dezelfde winkel. "Ze was naar de dameshorloges aan het kijken en ik voelde dat Herman wachtte tot ik zou zeggen dat ze er ook eentje mocht kiezen. Ze hebben van mij dan twee horloges cadeau gekregen met een totaalprijs van 43.500 euro."

  Via zijn advocaat laat Van Holsbeeck weten dat hij niet wil reageren, maar zich "wel zal verdedigen in de rechtszaal". 

  Herman Van Holsbeeck met zijn vrouw Esmeralda.

  Bekijk de integrale uitzending op VRT NU:

  Lees ook: