"KDB is Back": Guardiola looft De Bruyne na ouderwetse knalprestatie

  Kevin De Bruyne steeg nog eens boven zichzelf uit tegen Leeds.

  In de Engelse media klonk het unaniem: Kevin De Bruyne is terug. De Rode Duivel bekroonde zijn eerste "competitiestart" in ruim een maand met 2 fraaie goals. Trainer Pep Guardiola zag het met blinkende ogen aan: "We hebben Kevin nodig."

  Het was alweer even geleden dat Kevin De Bruyne met een heerlijke knal de wereld rond ging. Maar gisteren deed zijn tweede treffer tegen Leeds weer gretig de ronde op alle tijdslijnen - ook zijn eerste doelpunt mocht er overigens wezen.

   

  "KDB is Back", concludeerden ze over het Kanaal.

   

  City-trainer Pep Guardiola hoopt het alvast. Na enkele moeilijke maanden door blessures en een coronabesmetting bidt de coach dat zijn draaischijf definitief vertrokken is.

   

  "Na zijn invalbeurt tegen Wolves trainde Kevin al goed", zag Guardiola. "Maar tegen ploegen die diep staan, heeft hij het soms wat moeilijk. Deze partij tegen Leeds was veel opener. En in de omschakeling is Kevin dan de allerbeste."

   

  De machine uit Manchester lijkt er dus net op tijd een belangrijke troef bij te hebben met de drukke kerstperiode in zicht. "We hebben Kevin absoluut nodig", ging Guardiola verder. "We werken al zes jaar samen... Hij heeft alles voor mij gedaan. Kevin is zó belangrijk."

   

  "Stap voor stap zal Kevin terugkomen. Hij kende een moeilijke seizoensstart en haalde niet zijn gebruikelijke niveau. En net op het moment dat Kevin weer zijn ritme te pakken had, kreeg hij corona. Hopelijk is hij nu definitief vertrokken."

  "Ik kreeg corona toen ik net weer in mijn ritme kwam"

  Ook De Bruyne zelf gaf in zijn eerste reactie na de partij toe dat de voorbije maanden moeilijk waren. "Er is veel gebeurd dit jaar", zuchtte hij. "Een beetje buiten mijn controle. Het was ongelukkig dat ik corona kreeg net toen ik weer in mijn ritme kwam. Nu werk ik zo hard mogelijk om weer een hoog niveau te halen."

   

  De tegenstand is gewaarschuwd.

  Bekijk nog eens de goals van KDB

  Lees ook: