Portugal? Nederland? Duitsland? Donderdag kennen Duivels nieuwe Nations League-groep

  Donderdag wordt er om 18 u geloot.

  De Rode Duivels kennen donderdagavond hun tegenstanders in een nieuwe editie van de Nations League. Om 18 u wordt er geloot in Nyon. De Belgen ontlopen als reekshoofd Frankrijk, Spanje en Italië.

  Alle 55 UEFA-leden zijn ondergebracht in vier divisies, op basis van hun prestaties in de Nations League 2020-21. Divisies A, B en C tellen elk 16 teams, die in vier groepen van vier terechtkomen. De overige zeven ploegen worden in divisie D ingedeeld in een poule van vier en een poule van drie landen.

   

  België zit bij de loting in de eerste pot van de A-divisie, het team van Roberto Martinez kan niet uitkomen tegen titelverdediger en wereldkampioen Frankrijk, Spanje en Europees kampioen Italië. 

   

  Uit pot twee komt Portugal, Nederland, Denemarken of Duitsland als tegenstander van de Duivels. Engeland, Polen, Zwitserland en Kroatië zitten in de derde pot. Uit de vierde bokaal zal Wales, Oostenrijk, Tsjechië of Hongarije aan België gekoppeld worden.

   

  Alle groepswedstrijden (heen en terug) zijn voorzien in juni en september 2022, met vier van de zes speeldagen in juni aangezien het WK 2022 in de winter plaatsvindt in Qatar (21/11-18/12). 

   

  De vier groepswinnaars in de A-divisie stoten door naar de Final Four, die in juni 2023 georganiseerd wordt.

   

  De Rode Duivels schopten het in de voorbije editie van de Nations League tot in de Final Four, nadat ze groepswinnaar werden voor Denemarken, Engeland en IJsland.

   

  De Belgen verloren in de eindfase van zowel Frankrijk (2-3) als Italië (1-2) en eindigden op de vierde plaats. De Fransen volgden op de nog korte erelijst Portugal op.

  pot 1 pot 2 pot 3 pot 4
  Frankrijk Portugal Engeland Wales
  Spanje Nederland Polen Oostenrijk
  Italië Denemarken Zwitserland Tsjechië
  België Duitsland Kroatië Hongarije