Bekijk de volledige Pano-aflevering "Het Verhaal van Veljkovic"

De stilte is voorbij. 3 jaar lang moest Dejan Veljkovic zwijgen tegenover de buitenwereld, maar in Pano heeft hij nu zijn eigen verhaal gedaan. De spraakmakende uitzending over Operatie Zero bekijken? Via VRT NU kunt u de volledige reportage herbekijken. Klik op de link of afbeelding hieronder.

Bekijk de integrale uitzending op VRT NU:

Het verhaal van Dejan Veljkovic

Dejan Veljkovic spreekt. En hij heeft veel te vertellen. De corrupte spelersmakelaar is jarenlang aangewezen als spilfiguur in het voetbalschandaal "Operatie Zero", maar is niet van plan om als enige op te draaien voor de fraude van de afgelopen jaren.

 

"Ik heb meegedaan in het systeem, dat is een fout van mij", vertelt hij in Pano. "Maar ik ben niet de enige. Spelers, trainers, managers en clubbestuurders hebben mij gevraagd of ik kon helpen met zwartgeldconstructies." 

 

De voormalige Servische voetbalmakelaar noemde ze allemaal bij naam in een van de meest spraakmakende gerechtelijke onderzoeken in ons land: Operatie Zero. 


Veljkovic werd zo de eerste spijtoptant in de Belgische geschiedenis: in ruil voor strafvermindering vertelde hij alles wat hij wist aan de speurders over zijn zwarte boekhouding. Zijn spijtoptantenregeling is intussen bekrachtigd omdat het gerecht veel geloof hecht aan zijn verklaringen. 

 

Na jaren stilzwijgen doet hij nu ook het verhaal tegenover Pano-reporter Wim Van den Eynde en Sporza-journalist Peter Vandenbempt. Zij konden lang met Dejan Veljkovic praten en verdiepten zich ook in zijn dossier.