Vier overvallers wachten Benfica-verdediger Otamendi thuis op

    Bij Otamendi's terugkeer na de zondagmatch tegen Famalicao sloegen de overvallers toe.

    De Argentijnse voetballer Nicolas Otamendi van Benfica is zondagnacht overvallen. Dat gebeurde toen de verdediger thuiskwam na de gewonnen competitiewedstrijd bij Famalicao.

    Volgens de Portugese media werd de ploegmaat van Jan Vertonghen bij thuiskomst opgewacht door 4 overvallers. Zij dwongen de Argentijn de voordeur open te maken. Zijn vrouw en zoon waren thuis. De dieven namen onder meer geld en horloges mee.

    Benfica bevestigt de overval in een verklaring op de website. "Met de speler en zijn familie gaat het goed ondanks de enorm vervelende situatie." De club roept de media op om de privacy van de betrokkenen te respecteren en zegt de onderzoeken van de autoriteiten af te wachten.

    Otamendi (33) is een vaste waarde in het elftal van trainer Jorge Jesus. Benfica staat in de Portugese competitie op de derde plaats, met 4 punten minder dan Porto en Sporting Lissabon. In de achtste finales van de Champions League neemt Benfica het op tegen Ajax.