Max Verstappen: "Afgelopen nacht dacht ik terug aan mijn periode in België"

  Max Verstappen.

  In de Formule 1 kroonde Max Verstappen zich gisteren tot de eerste Nederlandse wereldkampioen. "Maar ik zal ook nooit vergeten waar ik geboren ben en waar ik gewoond heb", zegt Verstappen over zijn Belgische wortels.

  Daags na zijn historische wereldtitel was Max Verstappen nog druk in de weer met berichtjes te beantwoorden op zijn gsm, toen de persconferentie begon met journalisten van over heel de wereld.

   

  Mogen de Belgen de wereldtitel van Verstappen, geboren en opgegroeid in België, ook deels claimen? "Iedereen die zich een deeltje voelt van deze wereldtitel, mag die claimen", antwoordde Verstappen.

   

  "Ik ben heel blij dat ik Nederland vertegenwoordig, maar ik zal nooit vergeten waar ik geboren ben en waar ik gewoond heb (België)."

  Iedereen die zich een deeltje voelt van deze wereldtitel, mag die claimen

  Max Verstappen

  Na de bloedstollende ontknoping ging er van alles door het hoofd van Verstappen. "Afgelopen nacht heb ik teruggedacht aan mijn periode in België."

   

  "Ik dacht aan alles wat ik meegemaakt heb in België met mijn familie en vrienden."

   

  "Nu blijkt dat al die opofferingen die ik destijds maakte de moeite waard zijn geweest. Ik reisde toen bijvoorbeeld heel Europa af. Die periode zal ik nooit vergeten."

  De Belgische roots van Max Verstappen: "Hij reed ontelbare rondjes in Genk"

  Verstappen racet morgen opnieuw met zijn bolide in Abu Dhabi

  Verstappen blijft nog enkele dagen langer in Abu Dhabi. Morgen test hij op de 1e testdag zijn nieuwe bolide voor volgend seizoen. De F1-teams kunnen dan onder meer wennen aan de grotere banden waarmee ze volgend jaar moeten rijden.

  Na de testdagen vliegt de 24-jarige Nederlander door naar Parijs, waar hij donderdag op het gala van de internationale autosportfederatie FIA de bokaal voor de wereldkampioen krijgt.