Toch Atletico-United bij poging 2, Real Madrid loot nu kraker tegen PSG

  In 2019 troffen de twee ploegen elkaar ook in de CL.

  Chelsea is titelverdediger.

  0 / 0

  De tweede loting van de 1/8e finales in de Champions League - de eerste werd ongeldig verklaard na een fout - heeft een topaffiche opgeleverd tussen PSG en Real Madrid. Thibaut Courtois zal dus alert moeten zijn op pogingen van Neymar, Messi en Mbappé. Nog opvallend, Atletico speelt tegen United en dat was precies de affiche waarop de eerste poging in de soep draaide.

  1/8e finales
  Salzburg (Oos) Bayern München (Dui)
  Sporting (Por) Manchester City (Eng)
  Benfica (Por) Ajax (Ned)
  Chelsea (Eng) Lille (Fra)
  Atletico Madrid (Spa) Manchester United (Eng)
  Villarreal (Spa) Juventus (Ita)
  Inter (Ita) Liverpool (Eng)
  PSG (Fra) Real Madrid (Spa)

  In deze fase konden clubs uit hetzelfde land en clubs die al samen in dezelfde poule zaten elkaar nog niet kruisen. Daarom is er een geleide loting, maar dat liep mis bij poging nummer 1.

   

  Daarom werd er opnieuw geloot. Vooral Real Madrid en PSG komen er schijnbaar bekaaid vanaf. Ze komen tegen elkaar uit, maar bij de eerste poging moest Real tegen Benfica spelen en PSG tegen Manchester United. PSG-Real Madrid is meteen de blikvanger van deze ronde.

   

  Atletico speelt tegen Manchester United. Dat is opmerkelijk omdat bij poging nummer 1 het balletje van United onterecht uit de loting met tegenkandidaten voor Atletico werd gehouden.

   

  Titelverdediger Chelsea moet het opnemen tegen Lille, Ajax speelt tegen Benfica. Dat wordt voor Jan Vertonghen dus een weerzien met zijn ex-club.


  De heenmatchen worden gespeeld op 15, 16, 22 en 23 februari. De returns zijn op 8, 9, 15 en 16 maart. De reekshoofden spelen eerst op verplaatsing.

   

  Opgelet: de regel rond uitdoelpunten is niet meer van toepassing. Bij een gelijke stand na 180 minuten volgen er sowieso verlengingen, ongeacht het aantal doelpunten thuis of uit. De loting voor de kwartfinales en halve finales wordt op vrijdag 18 maart gehouden.

   

  De finale wordt op 28 mei 2022 gespeeld in Sint-Petersburg.

  De uitleg over het debacle en de eerste geschrapte loting:

  matchen 1/8e finales (foutieve loting)
  Benfica (Por) Real Madrid (Spa)
  Villarreal (Spa) Manchester City (Eng)
  Atletico Madrid (Spa) Bayern München (Dui)
  Salzburg (Oos) Liverpool (Eng)
  Inter (Ita) Ajax (Ned)
  Sporting (Por) Juventus (Ita)
  Chelsea (Eng) Lille (Fra)
  PSG (Fra) Manchester United (Eng)

  Tweets over de loting