Belgische bobsleevrouwen worden 16e op Wereldbeker in Winterberg

  Stuurvrouw An Vannieuwenhuyse en remster Sara Aerts zijn op de 16e plaats geëindigd in de 4e WB-manche van het seizoen in Winterberg. De Belgian Bullets lieten na twee runs een totaalchrono van 1'55"13 optekenen en dat was 1"36 trager dan de winnaars. Het volledige podium kleurde trouwens Duits.

  In de eerste run werd het Belgische duo pas 18e, maar in de 2e run presteerden ze duidelijk beter met een 11e stek. Vannieuwenhuyse en Aerts strandden op plek 16 van de 21 deelnemers.

   

  In de winnende Duitse bob zaten Laura Nolte en Deborah Levi. Het hele podium was overigens Duits, met olympisch kampioene Mariama Jamanka en Alexandra Burghardt als tweede en Kim Kalicki/Leonie Fiebig als derde.

   

  De volgende wereldbekermanches is op 19 december voorzien in Altenberg ook in Duitsland.

  Kijk naar de tweede run in Winterberg