Vader Jos Verstappen stierf duizend doden: "Ik geloofde er niet meer in"

  Vader en zoon Verstappen meteen na de race in Abu Dhabi.

  Ooit was hij ploegmaat van wereldkampioen Michael Schumacher, nu is hij de vader van wereldkampioen Max Verstappen. Iets wat Jos Verstappen (49) niet meer voor mogelijk had gehouden.

  Na zijn gemiste start in de slotrace van het Formule 1-kampioenschap leek de wereldtitel uit de handen van Max Verstappen te glippen.

   

  "Ik ben weggelopen tijdens de race. Omdat ik er niet meer in geloofde", reageert vader Jos Verstappen bij de Nederlandse zender Ziggo Sport.

   

  Tot de neutrale auto in de slotfase het circuit opdraaide en Verstappen nog een kans kreeg. "We hoopten dat de safetycar zo snel mogelijk weer van de baan ging. Gelukkig konden we nog één ronde racen op zachte banden."

   

  "Natuurlijk heeft die situatie Max geholpen, maar dan moet je het ook nog afmaken", gaat vader Verstappen voort. "Max is de beste coureur van het seizoen en is dus terecht wereldkampioen."

   

  "We maakten ons allemaal zorgen om de snelheid van Mercedes, maar Max blijft altijd vechten. Zoals hij vandaag die ene kans nog gegrepen heeft."

  Max is de beste coureur van het seizoen en is dus terecht wereldkampioen.

  Jos Verstappen