Jumbo-Visma laat Groenewegen naar Team BikeExchange gaan: "Te mooie kans"

  Dylan Groenewegen won onder meer 4 ritten in de Tour.

  Team Jumbo-Visma neemt na 6 jaar afscheid van sprinter Dylan Groenewegen (28). De Nederlander verkiest een nieuw avontuur bij Team BikeExchange. "De kans was te mooi om te laten lopen", zegt hij.

  Na de dramatische val van Fabio Jakobsen bleef Jumbo-Visma zondebok Dylan Groenwegen altijd steunen. Ook toen de Nederlander een schorsing van 9 maanden uitzat. Maar nu komt er na 6 jaar onverwacht een einde aan de samenwerking.

   

  Groenewegen kreeg een aantrekkelijk sportief voorstel van Team BikeExchange. "Team Jumbo-Visma is misschien wel de beste ploeg die er is", zegt hij. "De enige reden waarom ik vertrek, is het sportieve perspectief."

   

  "Ik zal de Nederlanders om me heen en de Nederlandse mentaliteit misschien wel gaan missen, maar deze kans was te mooi om te laten lopen. Ik ben blij dat we snel een overeenkomst hebben gevonden."

   

  Groenewegen kiest voor een avontuur bij Team BikeExchange, waar hij het speerpunt wordt voor de sprintkoersen. De Nederlander laat met meer dan 50 overwinningen een erfenis achter bij Jumbo-Visma.

   

  Ploegbaas Richard Plugge ziet Groenewegen dan ook met tegenzin vertrekken. "Maar we hebben altijd een goede relatie gehad, dus besloten we mee te werken aan zijn wens om te vertrekken. Ik hoop oprecht dat hij opnieuw succesvol zal zijn."

  Team Jumbo-Visma is misschien wel de beste ploeg die er is. De enige reden waarom ik vertrek, is het sportieve perspectief.

  Dylan Groenewegen

  Ook ploegleider Merijn Zeeman werd verrast door Groenewegens keuze. "Het is met een zwaar hart dat ik Dylan zie vertrekken, maar ik begrijp dat hij meer sportieve kansen ziet bij zijn nieuwe ploeg", zegt hij.

   

  "Daarom gun ik hem ook deze overstap. We hebben samen een onvergetelijke reis gemaakt en Dylan zal altijd een speciale plek in mijn hart hebben. Ik wens hem veel geluk en succes."

   

  Jumbo-Visma zal geen vervanger meer halen voor de Nederlandse sprintbom, aldus Zeeman. "Met Olav Kooij en David Dekker hebben we jonge sprinters die op de deur kloppen. Nu Dylan vertrekt, zullen zij kansen krijgen. Dat zal goed zijn voor hun ontwikkeling."

  Groenewegen: "Dit is de juiste plaats voor mij"

  Groenewegen heeft een contract voor drie seizoenen bij Team BikeExchange-Jayco getekend en rijdt vanaf 1 januari 2022 al in zijn nieuwe wielershirt rond. "We hebben niet getwijfeld toen deze kans zich aanbood", zegt teammanager Brent Copeland. "Hij maakt onze ploeg op een perfecte manier af."

   

  Ook Groenewegen ziet een mooie toekomst bij zijn nieuwe ploeg. "Ik geloof echt dat Team BikeExchange de juiste omgeving is om opnieuw te winnen. Ik voelde vanaf de eerste gesprekken dat het de juiste plaats was. Dit is een ongelofelijke kans en ik kijk ernaar uit om te strijden voor goede resultaten."