WK driebanden: 5e wereldtitel voor de Nederlander Dick Jaspers

  In het driebanden moet je 3 keer een band raken met je speelbal vooraleer je de 3e bal aantikt.

  's Werelds nummer 1 Dick Jaspers heeft in de Egyptische badplaats Sharm El Sheikh voor de 5e keer in zijn carrière de wereldtitel driebanden veroverd. De 56-jarige Nederlander bleef in een spannende finale de Turk Murat Naci Coklu (UMB-7) net de baas. Hij won met 50-47.

  Dick Jaspers kroonde zich ook al tot wereldkampioen in 2000, 2004, 2011 en 2018. 

   

  Slechts twee driebanders waren vaker wereldkampioen dan de Nederlander. Dat zijn de Zweed Torbjörn Blomdahl (UMB-14), die het WK 6 keer won, en biljartlegende Raymond Ceulemans. Met 21 titels steekt hij er torenhoog bovenuit.

   

  Eddy Merckx (UMB-5) en Peter Ceulemans (UMB-27) waren de beste Belgen in Sharm El Sheikh. Zij gingen er allebei in de achtste finales uit. Merckx verloor met 50-28 van de Turk Tayfun Tasdemir (UMB-11), Ceulemans werd met 50-45 uitgeschakeld door vicewereldkampioen Coklu.