Tom Meeusen moet afzeggen voor cross in eigen dorp: "Ben er kapot van"

  Tom Meeusen zal "zijn" publiek in Essen niet kunnen groeten zaterdag.

  Tom Meeusen zal zaterdag niet aan de start staan van de Ethias Cross in Essen. De 33-jarige renner wou graag voor eigen publiek rijden, maar de wereldbekerwedstrijd in Italië van zondag en "een miscommunicatie met de organisatoren van de cross in Essen" gooien roet in het eten, volgens Meeusen.

  “Ik ben er kapot van dat mijn supporters me zaterdag niet aan het werk kunnen zien”, laat Tom Meeusen weten aan GVA.

   

  “Er was een miscommunicatie met de organisatoren van Essen, wat maakte dat ik pas laat mijn contract in handen kreeg." Te laat, zo bleek. Meeusen had zijn reis naar Italië al geboekt voor de Wereldbekercross van zondag.

   

  "Mijn vlucht naar Italië lag al vast op vrijdag en ook mijn begeleiders moesten de nodige voorzieningen treffen om daar tijdig te kunnen geraken. Het zou dus sowieso bijzonder moeilijk geweest zijn om mijn thuiscross te combineren met die wereldbekerwedstrijd", weet de ervaren renner.

  Ik besef al te goed dat er niet veel moet mislopen of een andere renner neemt mijn plaats in.

  Tom Meeusen

  "En hoe graag ik mijn supporters ook had willen plezieren, tegelijk kan ik er niet omheen dat die wereldbekerselectie heel belangrijk is voor mij", gaat Meeusen verder. 

   

  "Ik ben heel tevreden dat ik er dit seizoen op dat niveau weer bij ben, maar ik besef al te goed dat er niet veel moet mislopen of een andere renner neemt mijn plaats in. Dat wil ik natuurlijk absoluut vermijden.”

   

  Meeusen heeft zin in de sneeuwcross van zondag.  Op de glibberige ondergrond vertrouwt hij op zijn techniek: "De Sneeuw en het ijs kunnen daar in de Dolomieten bondgenoten worden", zegt hij. 

   

  "Ik ben erg blij dat ik erbij ben en het wordt ongetwijfeld een heel prettige ervaring. Al hoop ik vrijdag of zaterdag het parcours al eens te verkennen, want het is toch niet alledaags."

  Meeusen sneeuwexpert? In 2010 klopte hij Nys: