LeBron James schaart zich bij eliteclubje, maar helpt Lakers niet aan zege

  LeBron James toonde alweer zijn kunnen op het parket, maar bleef teleurgesteld achter.

  Alweer een mijlpaal voor LeBron James in de NBA. Tegen de Memphis Grizzlies pakte de Amerikaanse sterspeler uit met zijn 100e "triple-double" uit zijn carrière. Toch was er geen reden voor een feestje bij de Lakers, want ze beten - op volle sterkte - verrassend in het zand.

  20 punten, 10 rebounds en 11 assists. Goed voor de 100e triple-double in de rijke carrière van Lebron James. Daarmee schaart de 36-jarige Amerikaan zich bij een eliteclubje van 5 spelers die dat voor elkaar kregen.

   

  Een topavond was het dus voor James, maar niet voor de LA Lakers. Op het veld van de Grizzlies kwamen de Lakers goed uit de startblokken. Daarna ging het bergaf met het sterrenensemble. De thuisploeg uit Memphis pakte de zege met 95-108. De 13e verloren partij uit 26 voor de Lakers.

   

  Donderdagnacht stonden er nog 2 partijen op de agenda. De Philadelphia 76ers waren het volgende slachtoffer van ploeg in vorm Utah Jazz, dat zijn 6e overwinning op rij boekt: 118-96. De Spurs wonnen overtuigend hun partij tegen de Denver Nuggets: 111-123.

  Corona loert om de hoek bij NBA-ploegen

  Licht bezorgdheid in de NBA, waar het coronavirus zijn werderoptreden maakt. De Toronto Raptors en de Indiana Pacers hebben hun trainingen op donderdag preventief afgelast uit vrees voor besmettingen binnen de ploeg.

   

  De Pacers namen 1 positieve test af bij een speler, bij de Raptors is "elke speler gevaccineerd en is er geen sprake van een coronageval binnen de ploeg". Volgens officiële cijfers van de NBA, zou 97% van de spelers gevaccineerd zijn.

   

  Beide ploegen werken komende nacht een thuiwedstrijd af. De Pacers ontvangen de Dallas Mavericks, de New York Knicks gaan op bezoek in Toronto. Voorlopig vinden de wedstrijden plaats zoals gepland.