Verstappen voelt zich geviseerd door stewards: "Het is geen eerlijke strijd"

  Aan de vooravond van het allesbepalende F1-weekend in Abu Dhabi heeft Max Verstappen met de pers gepraat. Hij liet zich onder meer ontvallen dat hij vindt dat de stewards strenger tegen hem optreden dan tegen zijn collega's.

  Verstappen: "De beslissing valt in de laatste race: dit had geen beter script kunnen hebben"

  De GP van Saudi-Arabië werd voor een groot deel bepaald door incidenten en straffen, voornamelijk voor Max Verstappen. De Nederlander trekt dan ook de conclusie dat hij geviseerd wordt door de wedstrijdleiding en de stewards.

   

  "Dezelfde regels gelden blijkbaar niet voor iedereen", herhaalt Verstappen zijn frustratie. "Wat ik allemaal deed om mijn positie te verdedigen, hebben 2 andere jongens ook gedaan en daar valt dan geen woord over."

   

  "Het is duidelijk dat alleen ik gestraft word. Ik kan alleen hopen dat het zondag wel een eerlijke strijd wordt. Want dat is het op dit moment niet."

  Het is duidelijk dat alleen ik gestraft word.

  Max Verstappen

  "Ook als we 2e worden, was het een fantastisch seizoen"

  Ondanks dat het in de voorbije races wat tegenzat, heeft Verstappen de strijd helemaal nog niet opgegeven. "De laatste races hadden we het lastig, maar Abu Dhabi lag ons vorig seizoen goed, dus ik denk dat we een goeie kans hebben."

   

  "Ik zal me altijd 100% blijven geven, ik geef het nooit op. Zelfs niet als de situatie uitzichtloos is."

   

  "Als ik dan uiteindelijk ook tweede word, zal het nog altijd een fantastisch seizoen geweest zijn. Als je ziet hoe dominant Mercedes de voorbije jaren was, dan mogen we sowieso trots zijn."

  Duizenden Nederlandse fans reizen af naar Abu Dhabi om Verstappen naar wereldtitel te schreeuwen