Luca Brecel haalt achtste finales van Scottish Open met laatste roze bal

  Luca Brecel

  Luca Brecel heeft zich weten te plaatsen voor de achtste finales van de Scottish Open snooker (476.000 euro). Maar dat liep niet van een leien dakje: pas op de roze bal in het beslissende frame kon hij de Chinees Pang Junxu opzijzetten.

  Luca Brecel leek op weg naar een vlotte overwinning toen hij op een 3-1-voorsprong kwam na drie frames op een rij. Maar de 21-jarige Pang Junxu (WR-65) was niet van plan om zomaar te kapituleren.

   

  De jonge Chinees, die vorig seizoen als nieuwkomer op het hoogste niveau zijn tourkaart verzilverde, pakte de volgende 2 frames en zo kwam er een zevende en beslissende frame.

   

  Dat werd een echte nagelbijter. Het was uiteindelijk Brecel die het hoofd koel kon houden, de roze bal was beslissend: 48-56. Met de nipte zege schaart onze landgenoot zich bij de beste 16 op de Scottish Open.

   

  Vorige week maakte Brecel indruk met zijn finaleplaats op de UK Championship en hij wil niet op zijn lauweren rusten. "De ontgoocheling van de verloren finale is verwerkt en mijn klim op de wereldranglijst is een enorme boost geweest."

   

  Brecel, nummer 18 van de wereld, heeft 2 grote doelen voor de komende maanden: "Ik wil in de top 16 op de wereldranglijst geraken, zodat ik rechtstreeks geplaatst ben voor het WK en ik wil me kwalificeren voor het Tour Championship. Dus ver geraken op de Scottish Open is meer dan welkom."

  Luca Brecel - Pang Junxu 4-3

  uitslagen frames:
  1. 45-75
  2. 67-61
  3. 83-26
  4. 68(68)-25
  5. 6-82(59)
  6. 32-68
  7. 56-48