KV Mechelen kon ondanks corona kleine winst boeken in seizoen 2020-2021

  KV Mechelen heeft afgelopen seizoen vanwege corona 4,5 miljoen euro minder inkomsten binnengehaald. Toch boekte KV Mechelen een kleine winst: 230.000 euro.

  Door corona haalde KV Mechelen 4,5 miljoen euro minder op, maar de transfers waren dan weer wel een voltreffer. "Die leverden 2,5 miljoen euro meer op dan het jaar voordien. Dat was nodig om in de positieve cijfers te belanden", zegt Luc Leemans, lid van de Raad van Bestuur.

   

  Zo komt KV Mechelen uit op een winst van 229.675 euro, die vooral als buffer gebruikt zal worden voor het lopende seizoen. "Want ook nu zorgen de Covid-maatregelen voor hoge inkomstenverliezen voor de club."

   

  "Ook het fiscaal en sociaal statuut van de profvoetballer zal veranderen, waardoor de clubs meer sociale bijdragen zullen moeten betalen. Dat zal ons budget gevoelig beïnvloeden", zegt algemeen directeur Frank Lagast.

   

  De Raad van Bestuur geeft nog mee dat er verder gewerkt wordt aan de noodzakelijke kapitaalsverhoging. Een exacte timing om het dossier af te ronden is nog niet duidelijk. “De gesprekken met verschillende partijen zijn bezig. Dat kan nog enkele weken duren."