Ga naar de inhoud

Tijd voor het echte werk: deze teams blijven nog over in de Champions League

De overgebleven teams in de Champions League.

De groepsfase van de Champions League zit er zo goed als op. 17 teams maken nog kans om de Beker met de Grote Oren te winnen. Enkel in groep F is er nog geen duidelijkheid over de tweede plaats door het slechte weer in Bergamo. Opvallend: slechts één Duits team schopte het tot bij de laatste 16 teams.

Na Nieuwjaar trekt de Champions League zich opnieuw op gang met de 16 overgebleven teams. Atalanta Bergamo en Villarreal maken onderling uit wie als laatste mee mag naar de achtste finales. Door het slechte weer in Italië werd hun wedstrijd uitgesteld. De tweede plaats in groep F staat dus nog op het spel.

 

Konden zich wel al plaatsen voor de volgende ronde: groepswinnaars Manchester City, Liverpool, Ajax, Real Madrid, Bayern München, Manchester United, Lille en Juventus. Drie ploegen wonnnen zelfs al hun groepswedstrijden: Ajax, Liverpool en Bayern. Dat is nog nooit gebeurd in één campagne.

 

Werden tweede in hun groep: PSG, Atletico Madrid, Sporting, Inter, Benfica, Salzburg en Chelsea.

 

Opvallend: slechts één Duits team is erbij bij de laatste 16: Bayern München, misschien wel de topfavoriet. Alle Engelse teams konden zich gemakkelijk plaatsen, Salzburg is het enige team uit een kleinere competitie.

 

Maandag wordt in Nyon geloot voor de achtste finales. Ploegen uit dezelfde poule of hetzelfde land kunnen niet aan mekaar gekoppeld worden. De heenwedstrijden staan op 15, 16, 22 en 23 februari op het programma, de terugwedstrijden worden gespeeld op 8, 9, 15 en 16 maart.

 

Op 28 mei weten we wie Chelsea opvolgt. Dan wordt de finale gespeeld in Sint-Petersburg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

groep reekshoofd niet-reekshoofd Europa League
A Manchester City Paris Saint-Germain Leipzig
B Liverpool Atletico Madrid Porto
C Ajax Sporting Borussia Dortmund
D Real Madrid Inter Sheriff
E Bayern München Benfica FC Barcelona
F Manchester United Atalanta/Villarreal Atalanta/Villarreal
G Lille Salzburg Sevilla
H Juventus Chelsea Sint-Petersburg