Vanhaezebrouck: "Geen B-elftal tegen Tallinn, wil positieve mood behouden"

  Hein Vanhaezebrouck blikte vandaag vooruit op de wedstrijd tegen Flora Tallinn.

  AA Gent heeft morgen niets meer te winnen of te verliezen tegen Flora Tallinn. Het team van Hein Vanhaezebrouck is al zeker van groepswinst én Europees voetbal in maart 2022. Toch is de coach niet van plan een B-elftal op te stellen tegen de Esten.

  Door de zege van Tallinn tegen Partizan op de vorige speeldag is Gent sowieso de winnaar van groep B in de Conference League. Morgen verwacht Hein Vanhaezebrouck geen tweede cadeau van de Esten. "Ze spelen voor hun tweede plaats, het wordt zeker geen uitloper van de groepsfase", stelt de coach van AA Gent.

   

  "Flora Tallinn is geen gemakkelijke tegenstander. Ginds maakten wij een moeilijke eerste helft door. Pas na de rust waren we beter en uiteindelijk verdienden we daar te winnen. Maar Tallinn slaagde er wel in Partizan te verslaan. Dat is ook niet mis. Ik verwacht een pittige match."

   

  Zondagavond speelt AA Gent tegen Racing Genk. Vanhaezebrouck is niet van plan al te veel spelers te sparen voor de confrontatie in de Jupiler Pro League.   

   

  "De kans bestaat erin dat ik wel enkele andere spelers zal laten opdraven. Maar ik ga zeker niet starten met een B-elftal. Ik wil gaan voor de zege. Tegen Famagusta kregen enkele jongens al een kans. Zij krijgen die wellicht morgen ook maar dan is het wel het moment om wat meer te laten zien dan in het verleden het geval was."

   

  Sven Kums en Joseph Okumu zijn er zeker niet bij tegen Tallinn. "Ik hoop die twee zondag te recupereren", aldus HVH. "De wedstrijd met Tallinn blijft toch een Europese match. Wij willen in een positieve mood blijven en dus gaan we voor het hoogst haalbare."

  Wij willen in een positieve mood blijven en dus gaan we voor het hoogst haalbare.

  Hein Vanhaezebrouck

  Shirts geveild voor de Armste Week

  De shirts die de spelers van AA Gent morgen zullen dragen tijdens de wedstrijd tegen Flora Tallinn worden in het kader van de '"Armste Week" geveild ten voordele van het Gentse Solidariteitsfonds. 

   

  De KAA Gent Foundation veilt vanaf de aftrap van de wedstrijd de shirts van alle spelers die op het wedstrijdblad staan. Alle shirts worden persoonlijk gesigneerd en ongewassen aangeboden op de veilingsite matchwornshirt.com. De veiling loopt af op zondag 12 december om 15 uur. 

   

  Het Gents Solidariteitsfonds is een initiatief van twaalf Gentse basiswerkingen. Zij zijn actief op de frontlinie van wat er zich aan de onderkant van onze samenleving afspeelt. 

   

  Met het geld dat tijdens de Armste Week wordt ingezameld, betaalt het Gents Solidariteitsfonds voedsel, medicijnen, kledij, achterstallige huur en kosten voor mensen die het moeilijk hebben. Het Gents Solidariteitsfonds werkt zo preventief om dak- en thuisloosheid in Gent te bestrijden.