Ga naar de inhoud

Ultra's Standard roepen op tot boycot: "Bestuur is voornaamste probleem"

De harde kern van Standard plooit niet voor de maatregelen.

De rust lijkt niet meteen terug te keren op Sclessin na de rellen van afgelopen weekend. De harde kern van Standard roept op om niet meer naar het stadion af te zakken, zolang een deel van de tribunes gesloten blijft. Ze eisen het vertrek van CEO Alexandre Grosjean en voorzitter Bruno Venanzi. "We hebben lang genoeg geluisterd naar hetzelfde discours. De dialoog houdt vandaag op."

Standard besloot gisteren om een deel van zijn stadion te sluiten na de supportersprotesten in de Waalse derby tegen Charleroi. De wedstrijd werd ontsierd door de Luikse supporters, die vuurpijlen op het veld gooiden en uiteindelijk ook het veld bestormden.

 

Maar die strenge maatregelen lijken alleen maar olie op het vuur te gooien. De Ultra's van Standard wijzen met een beschuldigende vinger naar "pseudo-directeur" Alexandre Grosjean en voorzitter Bruno Venanzi. "Er borrelt al een tijdje  woede op in de tribunes. Die hebben wij zondag vertaald", klinkt het in een communiqué.

 

"Dertien jaar al zijn we in eigen huis ongeslagen tegen Charleroi. En zelfs al gaat het niet zo goed met Standard, we hoopten zondag op winst", aldus de Ultra's. "Maar wat kregen we: een complete vernedering." 

 

"Het verval van Standard is al een tijdje bezig. Al maanden en jaren wordt het geduld van de supporters ernstig op de proef gesteld. Vandaag kunnen we niet meer dieper zakken. Extreme situaties vragen extreme reacties." 

 

"Want behalve dat Standard op de rand van de financiële afgrond zit, zakken we nu ook steeds verder weg in het klassement. Wat wordt de volgende stap?"   

Jullie hebben jullie kans gehad om deze club te redden. Het is tijd dat jullie voor het welvaren van Standard jullie verantwoordelijkheden opnemen.

"De voorbije jaren zijn Van Buyten, Renard, Preud'homme, Nicaise, Ferrera, Sa Pinto, Montanier, Leye en Elsner gepasseerd", luidt het voorts. "Wij, de supporters, komen na elke episode tot dezelfde conclusie. Jullie, meneer Grosjean en meneer Venanzi, zijn het voornaamste probleem van Standard." 

 

"Slecht bestuur leidt tot slechte keuzes die uitmonden in slechte resultaten. Jullie hebben jullie kans gehad om deze club te redden. Het is tijd dat jullie voor het welvaren van Standard jullie verantwoordelijkheden opnemen."  

 

"We hebben lang genoeg en onophoudelijk geluisterd naar hetzelfde discours en steeds dezelfde beloftes. Vanaf vandaag houdt de dialoog op. Wij weigeren met jullie in kleine kring nog samen te zitten." 

 

"We roepen alle supporters die niet meer tevreden zijn met de manier waarop onze club wordt geleid op hun woede te uiten door de volgende matchen waarop de Ultra's niet welkom zijn te boycotten." 

 

"En we verwachten een duidelijke communicatie van de directie. We verwachten een opheldering van de aangekondigde investeringen. En we verwachten dat Grosjean en Venanzi de club verlaten."