Ontgoocheling en ongerustheid bij Club: "Zoveel tegengoals... Dat mag niet"

  Wie dicht het defensieve lek bij Club Brugge? In PSG incasseerde blauw-zwart opnieuw vier tegengoals. De laatste zeven wedstrijden slikte het maar liefst 21 treffers. "Tegenwoordig moeten we soms 4 keer scoren om een match te winnen", zuchtte Hans Vanaken. "Dat mag niet voor een topclub."

  Club Brugge heeft de Champions League niet uitgezwaaid zoals het gehoopt had. De landskampioen pakte zelfs een negatief record: voor het eerst slikte een ploeg in vier opeenvolgende wedstrijden 4 tegengoals of meer op het kampioenenbal.

   

  Ook in de competitie is het tegenwoordig dweilen met de kraan open. We kunnen er niet omheen dat we te veel goals slikken", analyseerde Hans Vanaken. "Maar nadien kregen we gewoon te veel doelpunten binnen. Dat is een werkpunt. Tegenwoordig moeten we soms 4 keer scoren om een match te winnen. Dat zou voor een topclub niet mogen. Het is gewoon niet goed genoeg."

   

  "Volgens mij is het niet alleen een probleem van de defensie", ging de middenvelder verder. "We moeten als hele ploeg scherper zijn. Het is iets dat we moeten analyseren en aan werken. Want de voorbije jaren was dat onze grote sterkte."

  Ondanks die doelpunten wonnen we wel van Genk en Seraing. Dat is voor mij nog steeds het belangrijkste.

  Simon Mignolet

  Het oninneembare fort bij Club achterin is dus wat afgebrokkeld. Te meer omdat Simon Mignolet een dipje kent. In Parijs pakte de doelman wel uit met enkele goeie saves, maar bij de eerste tegengoal zag hij er weer wat ongelukkig uit.

   

  Ligt de keeper wakker van het enorme aantal tegengoals? "Niet meer dan de rest van de groep", aldus Mignolet bij VTM. "Ondanks die doelpunten wonnen we wel van Genk en Seraing. Dat is voor mij nog steeds het belangrijkste."

  Ontgoocheling na 4 op 6

  Door de zware nederlagen in de laatste vier groepsmatchen dreigen de stunts van Club in de eerste twee Champions League-duels jammer genoeg een beetje overschaduwd te worden. Toen droomde blauw-zwart nog volop van een Europese lente.

   

  "We zijn ontgoocheld door de uitschakeling omdat we begonnen met 4 op 6", jammerde Vanaken. "Dan hoop je dat je eigenlijk al geplaatst bent. Ach, vooraf dacht iedereen dat we 0 punten zouden halen... Bovendien hebben we tot de laatste speeldag meegestreden voor plaats drie. Dat is spijtig genoeg niet gelukt. We moeten nu de juiste analyse maken van onze campagne."

  Bekijk de persconferentie met Hans Vanaken

  Lees ook: