Tom Boonen: "Ik vrees ervoor dat Hamilton zijn 8e wereldtitel pakt"

  Wielerkampioen Tom Boonen en hockeykampioen Alexander Hendrickx.

  Autosportliefhebbers Tom Boonen en Alexander Hendrickx kijken reikhalzend uit naar komend weekend. In Abu Dhabi volgt de ontknoping van het bloedstollende Formule 1-duel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. "Ik acht de kans groter dat ze mekaar van de baan tikken dan dat ze allebei de finish halen", grijnst Boonen.

  Autocoureur en wielerkampioen Tom Boonen mist geen Formule 1-race, net als olympisch hockeykampioen Alexander Hendrickx. Allebei zitten ze zondag op het puntje van hun stoel voor de afsluiter van het spannendste kampioenschap in jaren.

   

  Tom Boonen: "Zondag na de Grote Prijs van Saudi-Arabië moest ik al even bekomen. Ik heb zitten roepen voor mijn scherm. Dat had ik dit jaar maar een keer eerder gedaan: voor Florian Vermeersch in Parijs-Roubaix."

   

  Alexander Hendrickx: "Ik supporter zondag sowieso voor Max Verstappen. Sinds de docureeks Drive to survive heb ik de smaak te pakken en Max is met voorsprong mijn favoriete Formule 1-coureur. Ik houd van zijn rijstijl: lekker agressief."

   

  Boonen: "Na de Schumacher-jaren was ik het even kwijt, Max heeft mijn enthousiasme weer aangewakkerd. Omdat hij een streekgenoot is, maar vooral voor zijn geniale moves. Met grote ogen zit ik daar naar te kijken. Max is een pure racer."

   

  Hendrickx: "Hij racet zonder de risico's te schuwen. Heerlijk!"

   

  Boonen: "Dat risico kon hij in Saudi-Arabië ook nemen, omdat het Hamilton is die moet achtervolgen. Die kon zich zulke risico's minder permitteren."

  Vorige zondag heb ik zitten roepen voor mijn scherm. Dat had ik dit jaar maar een keer eerder gedaan: voor Florian Vermeersch in Parijs-Roubaix.

  Tom Boonen

  "Wat als ze mekaar van de baan tikken?"

  Volgend weekend racen Max Verstappen (24) en Lewis Hamilton (36) om de wereldtitel. Pakt Red Bull-rijder Verstappen zijn allereerste? Of viert Hamilton (Mercedes) al zijn 8e titel?

   

  Tom Boonen: "De kwalificatie zaterdag zal van groot belang zijn. Het rondje dat Verstappen in Saudi-Arabië net niet neerzette, vond ik fantastisch. Bijna zo straf als die legendarische ronde van Senna in Monaco."

   

  Alexander Hendrickx: "Sinds zijn motorwissel beschikt Hamilton over de sterkste auto. Toch?"

   

  Tom Boonen: "De auto van Red Bull stond dit jaar vroeger op punt dan die van Mercedes. Zij zaten nog niet aan hun plafond en hebben de laatste weken nog progressie kunnen maken."

   

  "Als je nu opgejaagd wordt door een Mercedes krijg je het moeilijk. Ik vrees ervoor dat Hamilton zondag zijn 8e wereldtitel pakt."

   

  Alexander Hendrickx: "Wat gebeurt er als ze mekaar van het circuit rijden? Die vraag is trending in onze vriendengroep."

   

  Tom Boonen: "Ik acht de kans groter dat ze mekaar van de baan tikken dan dat ze allebei de finish halen (grijnst)."

  Tikken Max Verstappen en Lewis Hamilton mekaar ook aan in Abu Dhabi?

  Op zoek naar meer Formule 1? Deze week blikken we vooruit naar de slotrace in een special van onze podcast De Tribune.