Novak Djokovic zit in Servische selectie voor ATP Cup in Sydney, dus toch gevaccineerd (?)

  Wie in Sydney wil tennissen, moet gevaccineerd zijn. De nummer 1 nam in het verleden publiek standpunt in tegen vaccinatie.

  's Werelds nummer 1 Novak Djokovic is opgenomen in de Servische selectie voor de ATP Cup in Sydney begin januari. Dat heeft de organisatie van het landentoernooi meegedeeld. En dat zou ook betekenen dat Djokovic gevaccineerd is. Hij heeft zich daar nog altijd niet over uitgesproken.

  Tot nu waren er twijfels over de deelname van Djokovic aan de Australian Open in Melbourne (17-30 januari), hij droeg daar zelf toe bij. De Serviër nam in het verleden een publiek standpunt in tegen vaccinatie en wilde ook niet zeggen of hij gevaccineerd was.

  Dat heeft hij nog altijd niet gedaan, maar door zijn selectie lijkt die vaccinatie wel een feit. Want anders mag je in Australië niet gaan tennissen.

   

  Djokovic won al 9 keer in Melbourne en is er ongeslagen sinds 2019. Hij kan er alleen recordhouder worden qua grandslamtitels. Nu staat zijn teller samen met die van Roger Federer en Rafael Nadal op 20.