Van 0-2 naar 4-2: Luca Brecel zwoegend naar tweede ronde Scottish Open

  Luca Brecel in actie op het UK Championship.

  Luca Brecel (WS-18) heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de tweede ronde van de Scottish Open, die in Wales wordt gespeeld. Amper twee dagen na zijn finale op het UK Championship was hij te sterk voor Joe Perry (WS-32) met 4-2.

  In het eerste frame leek Brecel na een break van 67 meteen op voorsprong te komen, maar één foutje werd genadeloos afgestraft. Perry antwoordde met een break van 68 en won het openingsframe met miniem verschil. 

   

  De ervaren Engelsman profiteerde ook in frame 2 van een slordigheidje van Brecel, maar daarna liet ook Perry steekjes vallen. Brecel knokte zich weer in de match en won drie frames op rij.

   

  Het zesde en beslissende frame eindigde op een tactisch spelletje nadat Perry tot drie keer toe in de fout was gegaan op roze. Brecel kon het afmaken, maar miste zwart en Perry kwam nog langszij. 

   

  Een "respotted black" dan maar, zwart opnieuw op de tafel. Na enkele goeie safety's was het Perry die als eerste onnauwkeurig was. Hij legde de zwarte bal panklaar voor Brecel, die het cadeautje niet liet liggen. 

   

  In de volgende ronde neemt hij het op tegen de Chinees Pang Junxu (WS-65), vorig seizoen verkozen tot Nieuwkomer van het Jaar in het profcircuit

  "Ik had moeite met het zien van de ballen"