Franky Van der Elst: "Charleroi-speler Zorgane is een ontdekking"

  Adem Zorgane is dit seizoen nieuw bij Charleroi.

  In Extra Time heeft Franky Van der Elst maandag de loftrompet gestoken over Charleroi-middenvelder Adem Zorgane. Filip Joos was dan weer onder de indruk van Radja Nainggolan in de Antwerpse derby.

  Van der Elst: "Zorgane is een mooie voetballer"

  Tussen de supportersrellen in Luik door raakte Franky Van de Elst dit weekend eens te meer onder de indruk van Charleroi-speler Adem Zorgane. "Hij speelde een schitterende wedstrijd", vindt Van der Elst.

  "Het is een mooie voetballer, die in één tijd kan spelen, kan dribbelen, in de combinatie, mensen afhouden en het overzicht bewaart in de duels. En dan komt hij ook met mooie steekballen. Het lijkt simpel wat hij doet."

  De 21-jarige Algerijn speelde vorig seizoen nog bij Paradou AC in eigen land. "Hij is een ontdekking. In de eerste plaats voor Charleroi, maar ook voor ons", aldus Van der Elst.

  "Nainggolan was de beste man op het veld"

  Filip Joos was tijdens de Antwerpse derby tussen Beerschot en Antwerp een bevoorrechte getuige van de heerlijke goal van Radja Nainggolan.

  "Ik ken geen speler die op die manier naar binnen komt en met zijn wreef trapt. Iedereen gebruikt "à la Robben" de binnenkant van zijn voet en draait de bal", weet Filip Joos.

  "Het doelpunt van Nainggolan was een bloem op een mestvaalt, want de wedstrijd zelf was echt niet goed."

  Joos en Franky Van der Elst zijn het er wel over eens dat Nainggolan de beste man op het veld was. "Ik heb door omstandigheden maar 20 minuten kunnen kijken, maar ik vond hem toen al de beste. Veel vaster dan de rest", vindt Van der Elst.

  Joos: "In de Europa League-wedstrijd tegen Frankfurt, toch een ploeg uit de Bundesliga met kwaliteiten, merkte je ook al dat hij de beste voetballer op het veld was."

  Bekijk de volledige uitzending van Extra Time: