Anticlimax voor Club NXT: Brugse U19 geven 0-2 helemaal weg tegen 10-koppig PSG

  Wat een domper voor Club NXT in de Youth League. Na een zenuwslopende partij ging het in Parijs met 3-2 onderuit. Nochtans was blauw-zwart op een dubbele voorsprong gekomen tegen PSG, maar met 10 keerde de thuisploeg de scheve situatie nog helemaal om. In minuut 94 incasseerde het de dodelijke tegentreffer. Door de nederlaag moet Club nu naar de play-offs.

  Een wedstrijd van uitersten.

   

  Club NXT leek in Parijs na een uitstekende eerste helft op weg naar een nieuwe straffe zege in de Youth League. Na 20 minuten bracht Mathis Servais de ploeg van trainer Rik De Mil op een 0-1-voorsprong. Kort voor rust keerde PSG-verdediger El Chadaille Bitshiabu de bal met de hand van de lijn. Rood én een penalty voor Club. Arne Engels zette die koelbloedig om: 0-2.

  De groepswinst leek Club NXT niet meer te kunnen ontsnappen. Alleen ontbond supertalent Xavi Simons na rust zijn duivels. Twintig minuten voor tijd lukte de Nederlander de aansluitingstreffer. Vier minuten later lag hij met een assist voor Warren Zaire-Emery aan de basis van de gelijkmaker.

   

  Zou het dan toch nog mislopen? Club NXT schreeuwde enkele keren tevergeefs om een strafschop -  de scheidsrechter was zijn grip om de match helemaal kwijt. Ach, met een gelijkspel was het op basis van gescoorde goals virtueel nog altijd groepswinnaar.

   

  Maar in minuut 94 liep het alsnog mis. Bij de laatste aanval van de wedstrijd leek doelman Vroman zich tot grote held te kronen door een kopbal van Simons te keren. Alleen tikte Wilson Odobert in de rebound de 3-2 binnen.

   

  Mon dieu...

  Bekijk de goals van Club NXT in Parijs

  Bekijk de dodelijke 3-2