Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Bianca Andreescu past voor Australian Open en neemt extra tijd voor zichzelf

 ma 6 december 2021 20:14
Bianca Andreescu
Bianca Andreescu

Bianca Andreescu zal volgende maand niet deelnemen aan de Australian Open. De 21-jarige Canadese voelt zich na een uitdagende periode mentaal en fysiek niet klaar om te spelen.

Bianca Andreescu won in 2019 de US Open, maar raakte daarna wat op de sukkel met blessures. Ook de coronapandemie is voor de Canadese al een beproeving geweest. De vele isolementen in quarantainehotels hebben hun tol geëist.

"Ik was mezelf niet tijdens de training en wedstrijden. Het voelde alsof ik de wereld op mijn schouders droeg", schrijft Andreescu op Twitter.

De grootmoeder van Andreescu bracht ook weken door op de afdeling intensieve verzorging na een coronabesmetting. "Op het veld kon ik al de zaken die naast de baan gebeurden niet van me af zetten. Dat heeft erin gehakt."

Andreescu weet nog niet wanneer ze opnieuw wil spelen. "Ik gun mezelf wat extra tijd om te resetten, te herstellen en sterker te worden. Intussen blijf ik me inzetten voor de gemeenschap om zo mensen te inspireren. Op die manier ben ik overtuigd dat ik sterker zal terugkeren."

"De Australian Open wordt voor mijn niet mijn start van het seizoen. Ik ga de extra tijd gebruiken om na te denken, te trainen en me klaar te stomen voor het nieuwe seizoen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.