Curry en co bijten verrassend in het zand, Bulls en Bucks winnen topaffiches

  De Spurs maakten het Steph Curry (links) knaplastig vannacht.

  Daags na de de overwinning tegen de Phoenix Suns, de huidige nummer 2 in de NBA, hebben de Golden State Warriors verrassend verloren van de Spurs. De Warriors probeerden een scheve situatie nog recht te zetten onder leiding van - wie anders dan? - Steph Curry, maar kwamen net te kort.

  Verschroeiend. Dat was het tempo dat de San Antonio Spurs op het parket toverden in het eerste quarter. De Warriors waren nog niet goed wakker en keken na 12 minuten tegen een achterstand van 15 punten aan in eigen huis.

   

  Steph Curry nam zijn team op sleeptouw, dat mondjesmaat aan de achterstand begon te knabbelen. Curry? Die was goed voor 27 punten in de wedstrijd, maar achter de driepuntlijn sputterde de machine.

   

  Gemiddeld gooit Curry 41% van zijn pogingen achter de driepuntlijn binnen dit seizoen. Tegen de Spurs trof hij 5 keer raak in 17 pogingen, goed voor "slechts" 29%.

   

  De Warriors kwamen in het laatste quarter nog dicht bij de zege, maar Derrick White (25 punten) hield de kleine voorsprong vast voor zijn team. Resultaat: 112-107 en de vierde nederlaag voor de Warriors dit seizoen.

  Curry pakte wel uit met een buzzerbeater:

  Bulls kloppen Nets in topper Eastern Conference

  In het oosten stond de topper tussen de Chicago Bulls en de Broolyn Nets op het programma. Het verschil tussen beide ploegen was erg klein vooraf, de ploeg uit New York wist een keer meer te winnen dan de Bulls.

   

  De druk lag dan ook hoog bij beide ploegen, die elkaar geen duimbreed toegaven. Tot in het laatste quarter werd het een nagelbijter, tot Lonzo Ball het beslissende verschil maakte in de slotseconden: 111-107.

   

  Vannacht was er nog een mooie affiche in het oosten: Miami Heat tegen de Milwaukee Bucks. De Bucks konden niet rekenen op Giannis Antetokoounmpo, maar hadden "The Greek Freak" niet nodig om de Heat even te blussen. Al bij al een makkelijke thuiszege: 102-124.

  Resultaten van de NBA-nacht:

   

  • Denver Nuggets - New York Knicks: 113-99
  • Chicago Bulls - Brooklyn Nets: 111-107
  • Miami Heat - Milwaukee Bucks: 102-124
  • Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks: 97-90
  • San Antonio Spurs - Golden State Warriors: 112-107
  • Boston Celtics - Portland Trail Blazers: 145-117
  • LA Clippers - Sacramento Kings: 99-104