Triatleet Jelle Geens debuteert op Ironman 70.3 met 3e plek in Indian Wells

    Jelle Geens is knap 3e geworden in de Ironman 70.3 in Indian Wells. Voor de Belg was het zijn debuut op de halve triatlon. De overwinning in de VS was voor de Canadees Lionel Sanders.

    Jelle Geens kwam in Indian Wells als 3e uit het water, na de Fransman Vincent Luis en de Amerikaan Andy Potts. In het fietsen verloor Geens veel terrein door een tijdstraf van 5 minuten.

    In de afsluitende halve marathon slaagde de sterke loper er wel nog in om heel wat atleten op te rapen. Hij had 1u08'19" nodig voor de 21 km en kwam zo nog als 3e over de streep, na winnaar Lionel Sanders en Vincent Luis.

    Geens kan zo met vertrouwen de winter ingaan, na zijn laatste wedstrijd van het seizoen. De Belg werd afgelopen zomer 5e met de Belgian Hammers op de Olympische Spelen. Zijn seizoen werd verstoord door een gebroken pols, maar in november won hij wel voor de 2e keer in de World Triathlon Series, in Abu Dhabi