Rusland mag de Daviscup in de prijzenkast zetten na winst tegen Kroatië

    Daniil Medvedev schonk Rusland de winst.

    Rusland heeft voor het eerst sinds 2006 nog eens de Daviscup gewonnen. De Russische mannen waren in de finale te sterk voor Kroatië, Daniil Medvedev haalde de overwinning binnen voor de Russen.

    Andrej Roeblev (ATP-5) effende in de finale het pad voor Rusland in de eerste confrontatie van het enkelspel tegen de veel lager gerangschikte Borna Goja (ATP-279) met 6-4 en 7-6 (7/5), na twee spannende sets.

    Daniil Medvedev (ATP-2) kon aansluitend de klus klaren in het tweede enkelduel tegen Marin Cilic (ATP-30) en deed dat ook. Een felbevochten eerste set ging met 7-6 (9/7) naar Medvedev. De veer was nadien gebroken bij de Kroatische veteraan, wat resulteerde in 6-2 in de tweede set.

    Het is voor Rusland de 3e eindzege in de Daviscup, na eerdere triomfen in 2002 en 2006. Kroatië blijft hangen op twee eindoverwinningen (2005 en 2018).