België loot met Finland haalbare kaart in barrages Daviscup

  In de marge van de finale van de Daviscup 2021 is er ook geloot voor de barrages voor de editie van volgend jaar. De Belgische mannen mogen begin maart een bezoekje brengen aan Finland. De winnaar van het duel plaatst zich voor het eindtoernooi.

  België kon zich dit jaar niet voor het eindtoernooi van de Daviscup kwalificeren na een nederlaag in Hongarije. Volgend jaar krijgt het een herkansing, al moet het dan wel voorbij Finland geraken.

   

  De Finnen promoveerden naar de Wereldgroep door India te verslaan, terwijl de Belgen zich konden handhaven met een zege in Bolivia.

   

  Op papier is Finland zeker een haalbare kaart, want het heeft met Emil Ruusuvuori (ATP-95) slechts 1 speler in de top 100. De andere enkelspeler is in principe Otto Virtanen, de nummer 389 van de wereld. Voor het dubbelspel heeft Finland met het duo Heliovaara/Kontinen wel twee spelers uit de top 100.