Jon Dahl Tomasson loodst Malmö naar 2e Zweedse titel op een rij

  Malmö FF heeft zijn hegemonie in het Zweedse voetbal extra in de verf gezet met een 25e titel uit de clubgeschiedenis. Voor Jon Dahl Tomasson is het de tweede triomf op een rij in zijn nog prille trainerscarrière.

  Jon Dahl Tomasson, ex-speler van onder meer Milan en Feyenoord, kreeg begin 2020 de touwtjes in handen bij Malmö FF en hij leidde de club meteen naar een eerste titel in 4 jaar.

   

  Hiermee legde hij ook de fundamenten voor de titel van dit jaar, ook al ging het niet van een leien dakje. Met onder meer ex-Gent-spelers Lasse Nielsen en Anders Christiansen in de ploeg ging Malmö wel in poleposition de laatste speeldagen in, maar 4 andere ploegen lagen op de loer.

   

  Uiteindelijk had Malmö aan een 0-0 op de slotspeeldag genoeg om de titel te pakken. Met gelijke punten met AIK, maar met een beter doelpuntensaldo en een beter onderling resultaat.