Luca Brecel: "Ik heb me nooit beter gevoeld aan de snookertafel"

  Luca Brecel geniet: hij speelt zondag de finale van het UK Championship.

  Met snooker van de bovenste plank heeft Luca Brecel zich zaterdag geplaatst voor de finale van het UK Championship. "Het is een droom die uitkomt", zegt de Belg na zijn knappe overwinning tegen Kyren Wilson.

  Luca Brecel domineerde zijn halve finale tegen Kyren Wilson, die met 6-4 de boot inging. Onze landgenoot imponeerde en liet de toeschouwers in York kraaien van plezier met fantastisch snooker en 4 knappe century's.

  Met zijn finaleplaats op het UK Championship lijkt Brecel op zijn 26e eindelijk de hoge verwachtingen in te lossen nadat hij in 2012 op zijn 17e de jongste speler ooit werd op het WK.

  Sindsdien was de carrière van Brecel er eentje van hoogtes en laagtes, met als uitschieter zijn overwinning op het China Championship in 2017. De finaleplaats in York is zonder meer een nieuw hoogtepunt, vooral ook door de manier waarop.

  "Ik voelde me geweldig. Ik heb dit toernooi niet constant mijn beste snooker gespeeld, maar wel veel gewonnen. Deze wedstrijd was echt ongelooflijk", sprak Brecel na zijn zege tegen Wilson.

  Ik heb een klik gemaakt. Ik besloot voor dit seizoen om mijn tegenstanders minder kansen te geven.

  Luca Brecel

  "Ik heb me nooit beter gevoeld aan de snookertafel, ook niet in China. Het publiek was fantastisch en de ballen bleven maar binnen vallen."

  Brecel is de eerste speler van het Europese vasteland die de finale haalt op het UK Championship. "Het is een droom die uitkomt", straalt hij. "Ik heb vorige nacht niet goed geslapen omdat ik al droomde van de finale. Nu sta ik in de finale. Dat is echt zot."

  De wisselvalligheid lijkt er dit seizoen uit bij Brecel. "Ik heb een klik gemaakt. Ik besloot voor dit seizoen om mijn tegenstanders minder kansen te geven. En ik ben ook goed begonnen aan het seizoen. Als dat lukt, is er veel mogelijk. Dat geeft je vertrouwen. Ik kijk al uit naar de finale."