Clippers kloppen Lakers in derby, GSW maakt einde aan zegereeks Phoenix

  LeBron James in duel met Marcus Morris in de LA-derby.

  Na 18 overwinningen op rij weet Phoenix Suns weer wat verliezen is: Golden State Warriors riep de koploper in het Westen een halt toe (118-96). LA Clippers boekte dan weer een prestigieuze zege bij stadsrivaal LA Lakers (115-119).

  In Phoenix liep Golden State drie dagen geleden nog tegen een nederlaag aan, dus zon het op wraak. Het team uit San Francisco kon nu wel rekenen op sterspeler Stephen Curry, na een offday eerder deze week. Hij nam 23 punten voor zijn rekening, 6 van zijn 11 driepunterpogingen lukten.

   

  Zonder de geblesseerde Devin Booker kwamen de Suns, met 23 punten voor DeAndre Ayton, tekort. Voor Phoenix eindigt zo een reeks van 18 overwinningen op een rij. Ze moeten meteen ook Golden State voorlaten in de Western Conference. Ze hebben allebei 19 zeges, maar Phoenix verloor één keer meer.

  Clippers kloppen Lakers in derby

  Nog in het Westen stond de derby in Los Angeles op het programma. De Lakers konden na een korte afwezigheid weer rekenen op viervoudig MVP LeBron James, maar zijn 23 punten volstonden niet.

   

  De Clippers waren de hele partij baas, maar moesten toch geconcentreerd blijven tot het einde: 115-119. Bij afwezigheid van Nicolas Batum, nog steeds in isolatie na een coronabesmetting, blonken Marcus Morris (21 ptn) en Luke Kennard (19 ptn) uit. Paul George kwam ook nog tot 19 punten, 8 assists en 8 rebounds.

   

  De Lakers zien hun stadsgenoot over zich wippen naar de zesde plaats in het Westen. Nummer 3 Utah Jazz behaalde zijn derde zege op rij, thuis tegen Boston (137-130). De Celtics kwamen in de laatste minuut nog op drie punten, maar Donovan Mitchell (34 punten) zorgde voor de beslissing.

  Durant houdt Brooklyn op kop

  In de Eastern Conference werd leider Brooklyn tot het uiterste gedreven tegen Minnesota. Kevin Durant - goed voor 30 punten, 10 rebounds en 6 assists - brak pas 11 seconden voor het einde de ban.

   

  Miami pakte ondanks de afwezigheid van Jimmy Butler en Bam Adebayo een 104-113 overwinning in Indiana. Kyle Lowry (26 ptn), Duncan Robinson (24 ptn) en Tyler Herro (18 ptn) waren de helden van de avond. Miami komt zo op de derde plaats in het oosten.   

   

  De Heat profiteert daarmee van de 101-116 nederlaag van Washington tegen Cleveland. Voor de Cavs was het de vierde zege op een rij. Nummer acht Philadelphia tot slot haalde het nipt in Atlanta (96-98). Joel Embiid (28 ptn) maakte het beslissende shot op 42 seconden van de buzzer.

  Alle uitslagen op een rijtje:

  • Golden State Warriors - Phoenix Suns 118-96
  • LA Lakers - LA Clippers 115-119
  • Indiana Pacers - Miami Heat 104-113
  • Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 101-116
  • Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 96-98
  • Brooklyn Nets - Minnesota Timberwolves 110-105
  • Houston Rockets - Orlando Magic 118-116
  • Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 91-107
  • Utah Jazz - Boston Celtics 137-130
  NBA