Biatlete Lotte Lie wordt 19e, estafetteploeg flirt met top 10 maar finisht 16e

  Lotte Lie (archieffoto)

  Lotte Lie is zaterdag tijdens de wereldbekermanche biatlon als 19e gefinisht op de 10 km achtervolging in Östersund. De Belgische estafetteploeg bij de mannen had lange tijd uitzicht op een sensationele plaats in de top 10, maar eindigde uiteindelijk 16e.

  Lotte Lie vertrok na de sprint van donderdag als 30e , met een achterstand van 1'18" op de Oostenrijkse Lisa Theresa Hauser, de winnares van de sprint. Onze landgenote toonde zich erg precies in de schietproeven. Pas bij de 4e en laatste oefening miste ze een eerste keer.

  Lie, die in het Noorse Lillehammer woont, werkt haar tweede wereldbekerseizoen af. In de eerste drie manches in Östersund viel ze ook al in de punten. Ze werd vorige week 15e op de 15 km en 22e in eerste sprint (7,5 km). Donderdag eindigde ze als 30e in de tweede sprint (7,5 km).

  In de tussenstand van de wereldbeker blijft Hauser, die 4e werd zaterdag, op kop met 177 punten, voor Roeiseland (168 punten) en de Wit-Russische Dzinara Alimbekava (150 punten), zaterdag 10e in de achtervolging. Lie schuift op van de 20e naar de 16e plaats met 78 punten.

  Estafetteploeg flirt met top 10, maar eindigt 16e

  De Belgische estafetteploeg verzamelde met een 16e plaats belangrijke punten voor de olympische ranking, maar toch knaagde achteraf het gevoel dat er misschien wel meer in had gezeten.

   

  Florent Claude, Thierry Langer en Cesar Beauvais deden het nagenoeg foutloos en zagen de concurrentie wel fouten maken. Zo had België zowaar uitzicht op de top 10, want Beauvais tikte als 9e Tom Lahaye-Goffart aan.

   

  Die hield lang stand, maar kraakte bij zijn laatste schietbeurt. Hij schoot 4 keer mis, moest de strafronde in en viel terug van plaats 11 naar plaats 16.

   

  De Belgen eindigden op iets meer dan 5 minuten van de ongenaakbare Noren, met de broers Bø als vaandeldragers.