Niet Djokovic en Servië, wel Kroatië is de eerste finalist van de Daviscup

  Djokovic dwong de dubbelwedstrijd af, maar ging daarin ten onder.

  Kroatië is de eerste finalist van de Daviscup tennis. De halve finale tegen Servië werd beslecht na een dubbelspel. Daarin bleek het duo Mate Pavic en Nikola Mektic te sterk voor Serviërs Filip Krajinovic en nummer 1 van de wereld Novak Djokovic: 7-5, 6-1.

  Het Daviscupduel tussen Kroatië en Servië, ook wel die tussen Marin Cilic en Novak Djokovic, beloofde heel wat spektakel op te leveren. 

   

  Een eerste verrassing liet dan ook niet lang op zich wachten. Borna Gojo (ATP-279) klopte de nummer 33 op de wereldranglijst, Dusan Lajovic, en kaapte meteen het eerste punt weg. De 23-jarige Kroaat speelde met veel lef en won in 3 sets: 4-6, 6-3, 6-2. 

   

  Novak Djokovic moest dus vol aan de bak tegen Marin Cilic (ATP-30). Bij verlies werd Servië zonder pardon uit de Daviscup geknikkerd. Djokovic presteerde naar behoren en dwong een beslissend dubbelspel af na 2 sets: 6-4, 6-2.

   

  Ook dat dubbelspel nam de nummer 1 van de wereld voor zijn rekening. Maar samen met zijn Servische partner Krajinovic bleek hij niet opgewassen voor het beste duo van de wereld. Mate Pavic en Nikola Mektic controleerden de wedstrijd. Resultaat: 7-5, 6-1 en een finaleticket op zak.

   

  In die finale - die zondag op het programma staat - treft Kroatië de winnaar van het duel tussen Duitsland en Rusland. De Kroaten wonnen het toernooi al tweemaal, in 2005 en 2018. Lukt dat dit jaar nog eens?

  Djokovic kon zijn frustratie niet altijd verbergen: