Memphis Grizzlies schrijven geschiedenis met grootste NBA-zege ooit: 152-79

  De Grizzlies hadden hun geblesseerde sterkhouder Ja Morant (groene trui) niet nodig voor een knalprestatie.

  De NBA heeft er een recordnacht opzitten. Memphis versloeg Oklahoma City met maar liefst 152-79. Met een verschil van 73 punten (!) is het de grootste NBA-zege in de geschiedenis van de basketbalcompetitie. Ook de Phoenix Suns zorgden voor een clubrecord, met hun 18e zege op een rij.

  Recordavond in Memphis

  De Memphis Grizzlies hebben donderdag Oklahoma City Thunder vermorzeld in de NBA. De Grizzlies gingen furieus van start tegen OKC, dat al 7 wedstrijden op rij verloren had. Aan de rust stond het al 72-36. Memphis ging ook na de rust op dat elan verder en tikte na vier quarters af op een waanzinnige 152-79-eindscore.

   

  Met die monsterzege doet het beter dan de vorige recordzege in de NBA, toen de Cleveland Cavaliers de Miami Heat versloegen in 1991 met 148-80. Jaren Jackson was bij Memphis goed voor 27 punten, maar liefst 9 spelers scoorden 10 of meer punten. In het Westen staan de Grizzlies voorlopig 5e, OKC is op twee na laatste.

   

  “Op het moment zelf wist ik niet dat het een record was,” reageerde Memphis-guard John Konchar, die het recordpunt maakte. "Ik zag de ruimte gewoon en ik dunkte. Maar het is geweldig." Bij Oklahoma was de sfeer wat minder. "We hebben niet gevochten", reageerde Mike Muscala. "Ik verlies liever na een wedstrijd met inzet en waarin we als ploeg speelden, maar helaas."

  18e zege op rij voor de Suns

  Aan kop in het Westen blijven de Phoenix Suns de lakens uitdelen. De NBA-finalist van vorig jaar boekte tegen de Detroit Pistons al een 18e zege op rij, een clubrecord. Aan de rust leidde de Suns nog comfortabel, maar een sterk derde kwart van de Pistons bracht nog spanning. In het vierde kwart stelde Phoenix de 114-103-zege veilig.

   

  Phoenix-draaischijf Chris Paul strooide met 12 assists, Cameron Payne en Cameron Johnson waren elk goed voor 19 punten. De Suns leiden nipt in de Western Conference voor de Golden State Warriors van MVP-kandidaat Steph Curry. 

  Uitslagen in de NBA:

  • New York Knicks - Chicago Bulls 115 - 119   
  • Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 97 - 93   
  • Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 83 - 114   
  • Phoenix Suns - Detroit Pistons 114 - 103   
  • Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 152 - 79